, , ,

Què és un bot i com funciona?

Durant el ja passat 2016, es va sentir a parlar dels bots i varen començar a agafar importància arreu del món. No és un concepte nou, moltes plataformes digitals ja els han començat a implementar, el que si és desconegut es la ‘humanització’ d’aquestes eines. Els que no hàgiu sentit a parlar mai d’aquest concepte us estareu preguntant de què es tracta, per tant, us deixem una explicació de què són els bots i com funcionen.

Què és un bot?

Un bot és un software que no s’ha d’instal·lar, s’executa directament d’un servidor d’alguna empresa i la seva principal missió és interactuar amb l’usuari per tal d’automatitzar alguna acció. Per exemple, reservar una taula en un restaurant, concertar una cita, resoldre les preguntes més freqüents o fer una comanda en una botiga online.

Com funcionen els bots?

Els bots simulen una conversa amb l’usuari, en realitat el que fan és buscar paraules o frases clau que puguin executar algun comandament. Si per exemple el bot treballa en el sector de reserves d’hotels, el que farà és buscar mitjançant preguntes programades: dates, localització, persones que s’hi allotjaran. Aleshores, ho compararà amb una base de dades i mostrarà els resultats.

Quines limitacions tenen els bots?

Parlant de limitacions, n’existeixen poques. Amb els bots s’ofereix un servei automatitzat que es va adaptant a les diferents converses que té amb els usuaris, al tractar-se d’intel·ligència artificial, es pot modificar de forma automàtica la base de dades de les quals extreu informació per executar els comandaments.

Per exemple, un bot dedicat al sector de restauració, quan se li demani per reservar una taula en un restaurant demanarà el més bàsic: on ets, quin restaurant es vol reservar, dia i hora i quants comensals. Si no hi ha disponibilitat, el bot mostrarà restaurants similars o propers. Quasi qualsevol cosa que es pot fer amb una app, es pot fer amb un bot però de manera més amigable.

L’any 2017, sens dubte, serà la revolució dels bots. Cada cop més empreses implementaran la utilització d’aquests programes per automatitzar accions, de tal manera que es podrà invertir més temps en altres tasques que ajudin a créixer l’empresa i no perdre tant de temps en respondre qüestions que tinguin els usuaris.

Article escrit per: Joel Pérez

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *