, ,

2017: 4 Tendències de Xarxes Socials

1. Contingut sense filtres

Amb la ràpida penetració de Snapchat en el món de les xarxes socials, i la ràpida adaptació dels usuaris al seu competidor Instagram Stories, és fàcilment previsible que la línia de tendència en ús segueixi creixent de cara l’any que ve. Snap Inc, companyia pare de Snapchat, ja va anunciar fa uns mesos que es consideren una empresa de càmeres i que ja es prepara pel llançament de les seves ulleres intel·ligents, amb gravadora de vídeo incorporada, perquè els usuaris de la seva plataforma ni tan sols hagin d’utilitzar el mòbil per retransmetre en directe les seves experiències.
Amb aquesta tendència a l’alça, els usuaris d’aquestes xarxes socials, ja s’han acostumat a veure vídeos en format vertical, pràctica que fins fa poc semblava impossible que funcionés en el món de la reproducció de vídeo, donada la seva limitació d’espai. Si aquestes dues companyies, Instagram i Snapchat, han pogut canviar el format de visualització, hem d’esperar que ens sorprenguin encara més l’any que ve amb nous avanços dins les seves plataformes, per fer que els seus usuaris puguin gaudir de noves eines per compartir contingut.

2. Experiències a les xarxes més reals

El nombre d’usuaris que segueixen a través de xarxes socials retransmissions en directe d’esdeveniments cada cop és més gran. Això fa que les empreses de comunicació dedicades a la cobertura d’aquests esdeveniments hagin de conèixer més i més eines per poder exposar-li als seus seguidors la millor experiència possible, encara que es trobin a qualsevol lloc en aquell moment. Els usuaris ja no en tenen prou amb Tweets cada 15 segons o bé un “feed” en un portal de notícies online. Ja no volen llegir, volen veure el que esta passant en aquell moment amb els seus propis ulls i a cost 0. És per això que cada cop ens trobem amb més plataformes com són Facebook Live, Periscope, Live.me o la recent actualització d’Instagram, que permeten al creador de la notícia retransmetre en directe l’esdeveniment, a l’hora que la seva audiència interactua directament amb “emocions”, emojis i comentaris, donant al productor la possibilitat d’establir converses profitoses amb els seus seguidors i humanitzar més la seva marca.

L’any 2017 ja ens podem preparar per a les noves eines que ens facilitin la creació d’aquest tipus de contingut, com les càmeres que graven des de diferents angles a l’hora i enriqueixen els Facebook Live.

3. Ha mort l’audiència orgànica?

D’un temps ençà, corre el rumor que l’impacte que aconseguim a les xarxes socials és molt més limitat si com a marca no invertim en promocionar les nostres publicacions a un major número de gent a l’abast de la nostra comunitat de seguidors. Aquest fet ve donat per l’augment d’usuaris i marques a les xarxes, que lluiten les 24 hores del dia per omplir els nostres “feeds” amb les seves actualitzacions de perfils i promocions. Aquestes cada cop duren més, com és l’exemple del passat Black Friday, quan tota la setmana va estar plena de publicacions, tweets, vídeos live i entrades que ens redirigien a abundants pàgines d’e-commerce per estar a l’aguait de les últimes ofertes abans de Nadal.

Aquest augment d’usuaris i l’allargada estàndard de les nostres bústies inicials fan que el preu per espai incrementi de forma substancial, i indueix a les marques a haver d’invertir perquè les seves publicacions siguin vistes pels seus propis seguidors, i més encara si volen ser vistos per tercers per promocionar els seus perfils i augmentar les seves comunitats. Aquestes promocions es basen sobretot en les plataformes natives de les mateixes xarxes socials, com ara Facebook Ads, Twitter Ads o LinkedIn Ads, però també amb plataformes alienes com Instagress per Instagram.

Per altra banda, com a particulars que no volem gastar-nos diners, ens hem d’esforçar més en l’optimització del contingut que publiquem, adaptant-lo al context de cada xarxa social, perquè estigui orgànicament posicionada gràcies a la interacció aconseguida per part dels nostres seguidors.

4. Especialització d’Utilitats

Les xarxes socials ja fa temps que formen part del nostre dia a dia, inclús depenem d’elles amb molts aspectes, portant al món digital tasques que fins fa uns anys havíem de fer físicament. Les estadístiques no enganyen, el nombre d’usuaris creix dia a dia, i les xarxes com a marques que també són, saben que per què els usuaris prefereixin utilitzar la seva abans que la dels seus competidors, s’han de diferenciar i aportar un valor diferencial al mercat. Per això, una de les tendències de cara 2017, serà l’especialització en “format i contingut” de cada una d’elles.

Twitter, el gegant del micro-blogging, no està passant un dels seus millors moments i perd usuaris actius a un ritme que no afavoreix al seu valor. Per aquesta raó, el portal vol enriquir la seva aportació al mercat especialitzant-se com a l’eina més gran on consultar les notícies d’actualitat amb temps real.
Per altra banda Facebook està fent passos de gegant cap a ser la plataforma més gran creada per a la retransmissió en directe d’esdeveniments de marques i la interacció amb els seus fans, a l’hora que el seu “germà petit”, Instagram vol fer el mateix pels usuaris de carrer, generant la xarxa social per excel·lència de compartició de vivències quotidianes en directe.
I de LinkedIn ja ho sabem, la xarxa més professional seguirà apostant per ser l’eina principal a l’hora de ser el currículum online enriquit dels seus usuaris, amb la implementació de més aplicacions com Slideshare, per tal que cada usuari pugui tenir el seu propi “portfolio” online de les seves peces de treball de les quals se senti més orgullós.

Article escrit per: Lluís Campderrós

  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *