, ,

Instagram: adaptació i novetats del 2016

Instagram ens sorprèn de nou. Sens dubte és una de les plataformes que més ha evolucionat i s’ha adaptat funcionalment al seu públic i a les marques. I, totes aquestes noves funcionalitats permeten als més de 400 milions d’usuaris a nivell mundial, 7,5 milions a l’estat espanyol, dinamitzar el seu compte i aconseguir Engagement.

La primera sorpresa d’Instagram va ser el perfil d’empresa. Qualsevol marca que tingués o vulgui tenir presencia en aquesta plataforma ja pot gaudir d’un perfil amb un “Call to action” de contactar. La sincronització del perfil d’empresa requereix, això sí, d’una pàgina d’empresa a la principal plataforma del mercat, Facebook. A més, migrant a un perfil d’empresa aquesta plataforma ens ofereix la possibilitat d’obtenir les principals estadístiques de la comunitat, així com pre-visualitzar campanyes publicitàries i veure els resultats de les mateixes.

En segon lloc, menys destacada, però interessant, és que la pròpia plataforma al seguir a un usuari ens realitza recomanacions de possibles usuaris a seguir. Una utilitat molt similar a la d’agregar amics a Facebook o usuaris a seguir a Twitter.

Seguidament, la xarxa va sorprende aportant el Stories, una funcionalitat similar a la coneguda eina de missatgeria instantània Snapchat. Stories permet pujar imatges i vídeos (10 segons), amb la possibilitat de crear històries que s’eliminen passades les 24h de la seva publicació i amb la capacitat de realitzar mencions, afegir texts, emoticones i enllaços a les imatges per generar tràfic a una pàgina web. Tanmateix, amb aquesta nova funcionalitat Instagram va integrar Boomerang, una de les eines del seu propi ecosistema.

Finalment, com a novetat més destacada, tenint en compte que el 2017 serà l’any del videomarketing, incorpora el “Direct”, la retransmissió en directe a través de Stories. Sens dubte aquesta nova eina permetrà tan a usuaris com a empreses donar a conèixer el seu dia a dia, el millors moments o realitzar Streaming de esdeveniments sense que en quedi rastre. A més, permet visualitzar els comentaris en directe durant la retransmissió i l’engagement en funció dels m’agrada.

Ara bé, si hi ha un adjectiu que pugui definir el fort creixement de les xarxes socials, sens dubte seria aquest: imparables.

Article escrit per: Jordi Gangolells

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *