, ,

Entrevista a Arnau Sanz, director d’Imagina i professor d’Imagina BS

Arnau Sanz (@arnau_sanz) director d’Imagina Digital i professor de Imagina Business School, expert en transformació i estratègia digital, es defineix a les xarxes com a food lover, politòleg i seguidor de tendències. Us oferim aquesta entrevista perquè el coneixeu una mica més.

Com un noi tan jove com tu té tant coneixement sobre plataformes digitals?

Fruit de la formació, l’experiència i la passió. Com a millennial he tingut la sort de poder créixer rodejat de noves tecnologies i hàbits digitals per desenvolupar-me com a professional i persona. També m’ha ajudat molt que des de sempre m’han interessat els videojocs, els smartphones i tot el que pugui estar relacionat amb Internet, sempre és un plus de coneixement. A més vaig decidir estudiar Ciències Polítiques, a priori poc a veure però que m’ha ajudat a entendre molt millor la societat, les relacions humanes i el funcionament de les empreses, la base de tota estratègia de marketing. He fet molts cursos i he sigut autodidacta, però haver treballat per desenes d’empreses i de tots els sectors durant més de 6 anys és el que m’ha permès conèixer molt i totes les plataformes digitals.

Quina experiència tens com a professor?

Sempre m’ha agradat la formació, quan anava a l’institut ja havia fet classes particulars de reforç per a nens més petits. Quan vaig començar a dedicar-me al marketing digital vaig tenir la sort de fer cursos des de l’Ajuntament de Barcelona, per exemple a Barcelona Activa o en centres cívics, especialitzats en eines com Adwords o Facebook o genèrics de xarxes socials. En els últims anys he fet classes magistrals en les carreres de Ciències Polítiques i Periodisme de la UAB, també molta formació incompany amb empreses, formant els treballadors o als departaments corresponents, no només de marketing, també de recursos humans.

Penses que el fet de ser professor, et fa actualitzar els teus coneixements?

Moltíssim, per molta feina que tingui sempre en consultoria, mai deixaré de fer classes, primer perquè m’apassiona però també perquè en el món 2.0 sempre cal actualitzar-se i mai ho saps tot, d’un alumne sempre pots aprendre alguna cosa. Com a agència, entre altres coses, l’escola ens serveix per exigir-nos està a l’última, conèixer les novetats de cada xarxa i les noves tendències dels consumidors, on hi ha canvis cada 2 per 3. A més és una manera única de conèixer les preocupacions i necessitats de les empreses i les persones, a les classes sempre hi ha debats i punts de vista diferents, fem molt networking, on el professor acabar sent un alumne més.

Com a professor de Imagina Business School quins continguts dónes a les classes?

El nostre valor afegit és que els professors també són consultors de l’agència Imagina, així que qualsevol professor, com jo, podria donar qualsevol dels continguts dels cursos i màsters. De totes maneres, com a agència i també com a professors tendim cada vegada més a especialitzar-nos, per exemple en posicionament, en webs o en continguts. En el meu cas, pels projectes que porto i per ser els camps d’estudi preferits, normalment faig més sessions de Twitter, Linkedin i social ads, així durant les sessions puc ensenyar molts exemples reals de campanyes i perfils.

 

Actualment a Imagina heu llençat un spinoff anomenat Imaginafood, explica’ns una mica de que va, quins clients teniu actualment? Com els posicioneu?

És un sector més dels que treballem com a agència, però en els últims mesos hem consolidat un bon equip i uns serveis exclusius per a les empreses que es dediquen a la gastronomia, com restaurants o marques de consum. Això ha fet que tinguem una estructura consolidada de personal, coneixement, eines i clients que ens permet diferenciar-nos, amb un software propi per créixer en seguidors a les xarxes, som partners de Google, de Tripadvisor, bases de dades per fer relacions públiques i premsa, entre d’altres. Comencem el 2017 amb una bossa de més de 20 clients.

Un llibre: El llibre dels Baltimore

Una pel·licula: Notting Hill

Amb qui compartiries un dinar? Amb qui m’ho demani al 638288746

 

Article escrit per: Joel Pérez

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *