,

Com digitalitzar la teva pime

Avui dia sembla impossible imaginar-se la vida sense internet, sense tablets, smartphones, o cap dispositiu que ens acompanyen al dia a dia. La majoria de nosaltres tenim una necessitat gairebé malaltissa d’estar connectats entre tots i informats de la notícia d’última hora i poder compartir-ho per semblar prescriptors de tendències sense tenir ni idea del tema en concret. Sí que és veritat que les noves tecnologies han canviat la manera de comunicar-se entre les persones, la manera de la qual extraiem informació o la manera en què consumim.

Els diferents canvis en els consumidors, afecten les empreses i es veuen obligades a redefinir les seves estratègies i a reformar els seus models de negoci per cobrir les diferents necessitats i exigències dels clients, generats per la digitalització. Per tant, ser proactiu i capaç d’adaptar-se als nous canvis no és necessari, és obligatori.
Un cop definida la necessitat de digitalitzar l’empresa, t’oferim diferents passos a seguir per dur a terme la digitalització de la teva pime.

 

Conèixer als teus clients
Moltes empreses comencen la transformació digital centrant les seves estratègies observant la competència, però això no serveix de res, ja que qui realment s’interessa pels teus productes són els clients. Has d’intentar esbrinar com, quan i on s’informen per prendre decisions de compra. Hi ha multitud d’eines que ens poden servir per descobrir-ho, en els nostres cursos t’ensenyem quines hi ha i com utilitzar-les.

 

Canviar la cultura de l’empresa
S’ha de canviar des de dins la manera de treballar. Les noves tecnologies permeten treballar des de qualsevol lloc, per tant, s’han de definir noves maneres de treball. Per exemple, una major flexibilitat amb els nostres treballadors tant en horaris com en espais físics. Qui no sigui capaç d’adaptar-se a les necessitats del talent jove quedarà obsolet, ja que no els hi serà possible retenir el talent i quedarà obsolet.

 

Definir un pla d’acció
S’ha de definir la nova manera de treballar, reclutar les persones clau que ajudin a seguir aquesta línia de treball i si ens cal buscar ajuda externa, com consultors i assessors. Nosaltres formem part de l’agència Imagina, on disposem de grans professionals que et poden ajudar a dur a terme aquest pla.

 

Formació específica
Es necessita una formació específica que permeti a les persones clau tenir coneixements bàsics i una visió digital a través de processos de formació àgils. A Imagina BS formem mitjançant diferents cursos i també disposem de formació in-company, el que permet no perdre hores en venir fins a l’escola, formem als teus treballadors directament a l’empresa.

 

Medir resultats
És essencial tenir la capacitat d’emmagatzemar tota la informació per poder reconduir les accions en cas que no es portin a terme correctament, tal com s’havien descrit al pla d’acció.

 

Recorda que estem a la teva disposició, si tens dubtes o inquietuds no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

 

Article escrit per: Joel Pérez

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *